Juridisch advies voor ondernemers

Juridisch advies moet door een professionele jurist verleend worden. Bent u hiermee akkoord? JA – NEEN

Waarom niet professioneel juridisch advies volgen riskant is?

Juridisch advies is broodnodig bij het nemen van beslissingen als u onderneemt. Het geldt niet alleen voor handelaars of bedrijfsleiders, ook KMO’s, kleine zelfstandigen, agenten, vertegenwoordigers, artsen, tandartsen hebben vaak juridisch advies nodig. Wat grote marktspelers betreft is het meer of minder duidelijk, zij hebben eigen juridische diens in hun onderneming. Maar meeste KMO’s, zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen gaan op zoek naar juridisch advies op ‘juridische’ internetforums of vragen het aan de collega-concurrenten of in het beste geval grepen ze naar de wetgeving.

Wat zijn de gevolgen van zo een ‘juridisch advies’?

  • Op de forums delen mensen hun ervaringen met dit en een ander en hoe zij het oplossen. De vraag is “Is uw juridische vraag juist hetzelfde als die van de auteur op de forum?” Gezien complexiteit van de wetgeving en uiteenlopende juridische figuren kan het zijn dat uw vraag of probleem op die van een andere wel lijkt, maar toch heel andere oplossing vraagt. Resultaat: foutief juridisch advies -> foutieve beslissing -> schade.
  • Bij het overwegen van het advies van uw collega-concurent te volgen vergeet niet dat het niet allen om een collega gaat, maar ook een concurrent. In juridisch advies gaat het om details. Die kleine details worden dan soms vergeten bij het delen van ervaringen met collega’s. Resultaat: onvolledig juridisch advies -> foutieve beslissing -> schade.
  • Wetgeving is in beginsel een betrouwbare bron van juridische kennis. Toch dient u rekening te houden met de laatste aanpassingen van de wetten, koninklijke besluiten ten uitvoering van deze wetten, richtlijnen van verschillende instanties, toepassen en interpretatie van de wetsregels door de rechtbanken. Dus buiten de wetgeving gaat u de rechtspraak moeten bestuderen. Bovendien dient u de algemene beginselen van het recht te beheersen. Op deze manier, hoe veel uren zal u bezig zijn om één juridische vraag op te lossen? Hoe veel verdient u per uur? Wat is dan de kost van zo een juridisch advies? Vergelijk het met onze formules en beslis wat beter is voor uw onderneming.

Neem contact met ons op. Vragen kost niets. Als wij u kunnen helpen, bespreken wij de prijs. Bekijk zeker onze abonnementen waarin onbeperkt juridisch advies begrepen is.

2 Comments:

  1. Pingback: Contract - do's & don'ts

  2. Pingback: Jurist te huur | arbitrage, onderhandeling, vertegenwoordiging

Geef een reactie